Få täckning på havet med ett mobilt bredband

Alla båtägare har någon gång varit med om samma sak – en mobiltelefon utan täckning. Det spelar ingen roll om det är en akut situation eller inte, en mobiltelefon utan täckning är ett frustrationsmoment. Hur ska man då gå till väga för att lösa det problemet? En lösning är en mobil router med en starkare antenn än vanliga mobiltelefoner. De allra flesta mobila routrar har detta och det kan då hjälpa dig nå ett mobilt datanätverk även på ett fartyg till havs. Till en mobil router behöver du ett mobilt bredband och ett SIM-kort som ger dig möjlighet att koppla dig till en operatör. Ett mobilt bredband har flera fördelar till havs där täckningen bara är en av dem. Med ett mobilt bredband på havet kan du skapa ett lokalt Wi-Fi nätverk som du kan koppla all sorts utrustning till. Eftersom nätverket är precis som ett vanligt Wi-Fi nätverk så fungerar ett mobilt bredband perfekt med både navigation- och kommunikationsutrustning men även med tekniska prylar för eget bruk, som mobiltelefoner eller surfplattor.

Bli fartygets hjälte med ett mobilt bredband

På många fartyg är internetuppkopplingen klart bristfällig. Och absolut, vissa perioder är det ändå omöjligt att nå mobilmasterna som står på land. Men med ett mobilt bredband ökar chanserna att få en uppkoppling. Är du den enda på fartyget som har en internetuppkoppling så är chansen stor att du helt plötsligt har fler vänner än tidigare. Med en mobil router kommer du att kunna dela din anslutning till de runt omkring dig. Är ni fler på fartyget som delar på nätverket så kan det vara en god idé att även dela på kostnaden för det mobila bredbandet. På så vis kan alla på fartyget få internetuppkoppling för så lite som någon hundralapp varje månad per person.

Rätt mobila bredband ökar chanserna till täckning

Vilket mobilt bredband som har störst chans att ge dig täckning beror på var fartyget kommer att befinna sig. Kommer ni att hålla er nära Sverige så är det någon av de svenska operatörerna som kommer vara bäst för just dig. Genom att undersöka täckningen för varje operatör ökar dina chanser att hitta ett bra mobilt bredband. Du kan enkelt jämföra flera olika operatörer på www.mobiltbredband.se. Skulle det vara så att fartyget du ska åka med kommer att röra sig utanför Sveriges gränser så kan ett mobilt bredband från en operatör i utlandet passa dig bättre, sett till både pris och täckning. I många länder går det att teckna kortvariga abonnemang på mobilt bredband som sträcker sig över bara en eller några veckor.